Oproep oud ENKA medewerkers

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat in Ede de kunstzijdefabriek ENKA werd geopend die tot en met 2002 actief is geweest. In de tussenliggende jaren heeft de ENKA veel invloed gehad op economische en sociale ontwikkelingen in de gemeente Ede. De fabriek laat een rijke erfenis na en sinds 2003 is het ENKA-terrein herontwikkeld tot een gebied voor wonen, leven en werken. Diverse partijen, waaronder Cultura Erfgoed en Historisch Museum Ede hebben de handen ineengeslagen om bijzondere publieksactiviteiten te organiseren.

Eén van deze publieksactiviteiten is het organiseren van een maandelijkse rondleiding over het ENKA-terrein. Er valt genoeg te vertellen over het ‘zaagdak’ van de Westhal, de bijzondere architectuur van het Kantinegebouw en de hoogste schoorsteen van Nederland. Maar het geven van deze rondleidingen kunnen wij niet alleen! Hierbij doen wij een oproep aan oud ENKA-medewerkers die rondleidingen willen geven? Op deze manier hopen wij deze bijzondere geschiedenis door te geven.

Wat bieden wij u?
Wij bieden een korte workshop ‘Rondleider ENKA-terrein’ van ca. 2 i.s.m. BOEi. We vertellen u wat een leuke route is om te bewandelen en bij welke plekken u mooie verhalen kan vertellen. Aan het eind krijgt iedereen een hand-out mee naar huis.
Wat vragen wij u?
Vooral interesse over de historie van de ENKA-fabriek en enthousiasme om deze bijzondere verhalen door te vertellen aan anderen. Daarnaast vragen wij u om de korte workshop ‘Rondleider ENKA-terrein’ te volgen en daarnaast 2 keer een rondleiding van een uur.

Lijk het u, als oud ENKA-medewerker, leuk om als rondeider het ENKA-verhaal te vertellen? Geef u dan op via ederonde@cultura-ede.nl.

Vergelijkbare berichten