Historisch Museum Ede

Agenda

×

Historisch Museum Ede nodigt u uit om vanaf 16 oktober de tentoonstelling ‘Marjolein Bastin. Een ode aan de Veluwe’ in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo te bezoeken. De expositie toont 40 originele aquarellen waarbij de kunstenaar zich heeft laten inspireren door de Veluwe in combinatie met oud-Hollandse tegels. Voor het eerst is het werk van Bastin te zien in haar woonplaats in de gemeente Ede.

Voor meer informatie: https://www.cultura-ede.nl/erfgoed-agenda/marjolein-bastin-een-ode-aan-de-veluwe

Met Nico de Haan vogels spotten in Cultura

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar laat je verrassen!

Een ontdekkingstocht naar een wereld vol vogels. Verbaas je over de vele soorten die in ons land voorkomen en leer ze herkennen.

Vanaf 15 oktober vindt in Tegelmuseum Otterlo de tentoonstelling ‘Marjolein Bastin – Een ode aan de Veluwe’ plaats. Deze is tot stand gekomen door een samenwerking met Historisch Museum Ede, Nederlands Tegelmuseum en Cultura Erfgoed.

In het kader van deze bijzondere expositie heeft Cultura Erfgoed de bekende vogelkenner Nico de Haan uitgenodigd voor een lezing.

Datum: donderdag 4 november 2021 – 20.00 uur

Theaterzaal Cultura – Molenstraat Ede

Kosten € 5,— p.p.

Aanmelden: https://www.cultura-ede.nl/activiteiten/lezing-nico-de-haan-97228

Foto-expositie van Marten A. Th. Idema

Marten Idema heeft zijn hele leven de natuur in de omgeving van Ede gefotografeerd en bejubeld in zijn gedichten. Reden te meer voor het Historisch Museum Ede om in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Nederlands Landschap’ stil te staan bij het werk en leven van deze Edese fotograaf. Deze foto-expositie is te zien in Cultura op Cultura Erfgoed (2e verdieping).