Creatieve activiteiten voor kinderen 

Onder de vlag van Cultura Erfgoed organiseert Historisch Museum Ede iedere schoolvakantie een aantrekkelijke en creatieve activiteit voor kinderen. Regelmatig gebeurt dat in nauwe samenwerking met gemeente Ede, Archeologie.  

Museum Agenda

Zomaar wat voorbeelden 

Zo hebben we een workshop Geheime brieven schrijven gehad. En een middag Ridders en Prinsessen georganiseerd. In de Maand van de Geschiedenis 2019 boden we een activiteit gekoppeld aan De Kracht van Zij: een expositie rond vrouwen die van betekenis zijn geweest voor de gemeente Ede. De kinderen knutselden met materialen zoals sponzen, refererend aan de ENKA-meisjes. Of maakten een houtskooltekening, een verwijzing naar de collectie van Helene Kröller Müller.

Activiteiten Kerstvakantie 2020 

Kerstdiner voor vogels (4 – 7 jaar) 

Wist jij dat vogels van sinaasappels houden? En dat pindakaas tot hun favoriete snack behoort? In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende materialen en eten om lekkere snacks voor de vogels te maken die je buiten op kunt hangen. Wees er snel bij, want vol is vol!! 

Al sinds de 15de eeuw is bekend dat we in Nederland vogels de winter door helpen met extra eten. Voor het Historisch Museum Ede een goede reden om tijdens deze kerstworkshop met de kinderen eten voor de vogels te maken. 

Workshop Museum Ede

Vogelvoederhuisje maken (8 – 12 jaar) 

Hoe leuk is het om een vogeltje te zien eten uit jouw zelfgemaakte vogelvoederhuisje? Wil je er ook eentje maken? Doe mee met de kerstworkshop in Cultura Erfgoed. Wees er snel bij, want vol is vol! 

Al sinds de 15de eeuw maken we in Nederland vogelhuisjes en helpen we de vogels in de winter met restjes eten. Voor het Historisch Museum Ede een goede reden om deze traditie voort te zetten. 

Historisch Museum Ede uitstapje

Benieuwd wat er te doen is? 

Raadpleeg de Agenda voor ons complete actuele aanbod. Ook op de websites Cultura Erfgoed en Ede Toen en Nu vindt u informatie over de creatieve activiteiten voor kinderen die wij organiseren. Houd u ook de aankondigingen in lokale media in de gaten.

Bekijk de agenda