Ede Bevrijd! Een Canadese zomer

foto_website
Datum: 7 maart 2020 00:00 - 20 juni 2020 00:00

Locatie: Cultura

In het project 75 jaar Bevrijding gemeente Ede werken 12 erfgoedorganisaties samen om te vertellen over en beeld te geven aan de bevrijdingsgeschiedenis van de gemeente Ede.

De inwoners van Ede waren dolblij dat de oorlog voor hen voorbij was. Beelden van hun beleving van de bevrijding en de zomer daarna ziet u in de expositie. Er zijn bijzondere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld poesiealbums waarin de bevrijders hebben geschreven.
U kunt de herinneringen lezen die een vijftal inwoners ons hebben verteld over deze belangrijke tijd toen zij nog kind waren.

We nemen u mee naar de grote feesten op 31 augustus en 1 september 1945 met de initiatieven van de bevolking om bevrijdingsbogen te bouwen en mee te doen met de optocht.
Bekijk de bevrijdingsrokken en een originele motorfiets.

Het is ook een bijzondere zomer geworden door de tijdelijke stationering van Canadese militairen en de activiteiten die daardoor ontstonden.

De openingstijden van Cultura zijn: maandag t/m vrijdag 11:00 - 20:00 uur, zaterdag 11:00 - 17:00 uur, zondag gesloten.

• Van 7 maart 2020 00:00 tot 20 juni 2020 00:00