The Flying Dutchman

Groep 5, 6, 7 en 8Hilgers FDJan Hilgers

Dit programma sluit aan bij het thema VERZAMELEN & BEWAREN, bijzondere collecties in de gemeente Ede.
Het bezoek van de klas aan het Historisch Museum Ede in Cultura zak volledig in het teken staan van de eerste vliegenier van Nederland: Jan Hilgers. Hij vloog in 1910 boven Ede. Het Historisch Museum Ede heeft een bijzondere verzameling aangelegd dat het verhaal van Jan Hilgers illustreert en vertelt. In het educatieve programma The Flying Dutchman maken leerlingen kennis met de historisch figuur Jan Hilgers, technieken uit de luchtvaart, natuurkunde, geschiedenis en topografie van de Gemeente Ede en twee kunstenaars die zich bezighielden met het ontwerpen van vliegapparaten. De leerlingen bereiden zich voor in de klas, gaan vervolgens naar het erfgoedcentrum Ede om collectiestukken te bekijken en een vlucht te ervaren in de flight simulator. In de klas wordt vervolgens het programma afgesloten met een verwerkingsles en/of een bezoek aan het monument voor Jan Hilgers.