• VP0
  • VP4
  • VP5
  • VP2

Geslaagd educatief project bij tentoonstelling

400 LEERLINGEN VAN BASISSCHOLEN EN 2 GROEPEN LEERLINGEN VMBO ZIJN NAAR HET HISTORISCH MUSEUM EDE GEKOMEN

Zeven weken lang kwamen er op dinsdag- en woensdagmorgen leerlingen voor het educatieproject bij de expositie van de “Fatale wapendropping Keuenklep 8 en 9 maart 1945” naar het Historisch Museum Ede in Cultura. Leerlingen van groep 7 en/of 8 van basisscholen en 2 groepen VMBO leerlingen.

Het verhaal vertellen en de objecten laten zien in interactie met de leerlingen speelden bij het bezoek een belangrijke rol. Het leidde tot mooie vragen en gesprekken. In de workshop konden de basisschoolleerlingen vormgeven wat zij zouden willen droppen naar kinderen die nu in gebieden verblijven waar veel gevaar is. Een volle wand met mooie ideeën is het resultaat.

De tentoonstelling nog niet gezien? Dan kan nog tot en met 5 mei tijdens de openingstijden van Cultura.